Universitat Rovira i Virgili

Alimentació saludable: una anàlisi transcultural de les condicions socials i alimentàries de l'envelliment a la República Txeca, Islàndia i Espanya

NUTRIAGE es proposa fer un estudi exploratori sobre l'envelliment saludable en països geogràfica, socioeconòmica i ambientalment diferents com la República Txeca, Islàndia i Espanya. Mitjançant la formació d'un consorci interuniversitari, NUTRIAGE analitzarà com s'articula la relació entre alimentació, salut i entorn/context en els adults majors, considerant les seves situacions generals de vida, així com els determinants socials que condicionen l'accés a una alimentació adequada.

                                                                

El projecte NUTRIAGE contribueix a la comprensió de l'envelliment saludable mitjançant l'estudi de la relació entre l’alimentació, la salut i el medi ambient en els adults majors a través de diversos contextos geogràfics i socioeconòmics. Dona suport al ODS 2 (Fam zero) abordant els obstacles sistèmics a una alimentació adequada. El ODS 3 (Salut i benestar) es promou millorant els la situació sanitària dels adults majors mitjançant estratègies de salut pública. El projecte promou el ODS 4 (Educació de qualitat) fomentant l'educació sobre alimentació i envelliment i dona suport al ODS 5 (Igualtat de gènere) fomentant la participació de les dones en la recerca. També aborda el ODS 10 (Reducció de les desigualtats) i el ODS 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) promovent entorns vitals sostenibles. Finalment, la col·laboració global reforça el ODS 17 (Aliances per aconseguir objectius).


EQUIP DE RECERCA

   Romana Klášterecká(ELIMINAR) (IP i Coordinadora del projecte) – Palacký University Olomouc (República Txeca)

   Mabel Gracia Arnaiz(ELIMINAR) (IP i Coordinadora URV) – Universitat Rovira i Virgili (Espanya)

   Ólöf Guðný Geirsdóttir (IP i Coordinadora d'UI) – University of Iceland (Islàndia)

Pujar