Universitat Rovira i Virgili

Biòpsia, “aixecament etnogràfic-arquitectònic turístic” de la “Costa Daurada” després del coronavirus. Una aproximació al turisme en la desglobalització.

FITXA TÈCNICA

Nom del Projecte: Biòpsia, "aixecament etnogràfic-arquitectònic turístic" de la "Costa Daurada" després del coronavirus. Una aproximació al turisme en la desglobalització.

Convocatòria: Conveni de col.laboracio Diputaciò de Tarragona- URV 2020-2023

Investigador principal: Dr. Gaspar Maza

Període: Febrer -Juny 2021

ContacteGaspar Maza(ELIMINAR)

Segueix-nos a:

L'impacte i les conseqüències de la crisi causada pel coronavirus en l'àmbit del turisme, en un espai tan proper com la costa mediterrània, requereix d'una profunda anàlisi de l'estat de la qüestió que permeti d'entendre la situació per tal de fer propostes clares i eficients que el reactivin i, alhora, el renovin intensament.

Des d'aquest projecte, ens preguntem si hem de continuar relacionant-nos amb el turista entès només com una font extractiva de beneficis econòmics o bé si hem de valorar-lo com una font de modernitat, cultura, nous hàbits i valors socials. En el passat, de fet, el turisme ens va fer sortir de la nostra letargia d'autarquia i postguerra i avançar de forma decidida cap al progrés econòmic i social. El turisme, al nostre entendre, és un esdeveniment encara inexplicable, que relaciona mons diferents i que porta beneficis -no només econòmics- en ambdues direccions

Els objectius del projecte son:

1. Aixecament i diagnosi de la situació turística de la Costa Daurada.

2. Propostes sobre l'establiment d'una nova relació amb el/la turista i els espais turístics.

3. Diagnosi social de les relaciones, i expectatives de futur entre locals i turistes

"Cada especie tiene sus remedios para la desesperación: los caballos se lanzan por un desfiladero, las ballenas encallan en la playa, el ser humano hace las maletas. En el fututo no abrá guerras ; abra turistas , invasores cansados" (Villoro,2012:180)


EQUIP INVESTIGADOR

GALERIA DE FOTOS