Universitat Rovira i Virgili

El professorat associat del Departament

Pujar

Elisa Abellán Hernández

Diplomada en Treball Social (ICESB, UB); Màster en Ètica Aplicada a la Intervenció Social (Univ. de Girona, 2011), amb una extensa formació en salut mental, discapacitat intel·lectual, ètica aplicada i bioètica. Des de 1988 treballa en l'àmbit de la salut mental i la discapacitat intel·lectual a Villablanca SAU com a treballadora social. Des de 2002 treballa també a la xarxa especialitzada en salut mental per a persones amb discapacitat intel·lectual de Tarragona. Professora associada a la URV des de 2002, ha impartit també classes a FORCEM, Fund. Pere Tarrés, Fund. Tripartita i Mas Carandell, entre altres. Membre del Consell de Deontologia del COTS (Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya), on actualment assumeix la secretaria.

Àmbits d'intervenció: Salut mental i discapacitat intel·lectual; ètica professional.

Docència: Grau de Treball Social; Doctorat en mètodes d'investigació en ciències de la salut (URV); Postgrau en coneixement i atenció en l'endarreriment mental (UAB-Fundació Ave Maria de Sitges).

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

elisa.abellan(ELIMINAR)@urv.cat   

Pujar

Laura Aguadé López

Diplomada en treball social (1989, EU Sant Fructuós de Tarragona-UB) i habilitada en Educació Social (1995), amb estudis de postgrau en Salut mental i famílies (Univ. Centreamericana de Nicaragua, UCA Managua, 1996); Cooperació internacional (1995, SETEM Catalunya); Teràpia familiar sistèmica (2011, Centre de teràpia familiar de Tarragona i Centre de teràpia familiar Kine de Barcelona). En l'àmbit professional, ha estat tres anys treballant a Nicaragua com a treballadora social, amb infància al carrer; vuit anys treballant al CRAE Sant Josep de Tarragona com a treballadora social i educadora social; i disset anys com a treballadora social a l'EAIA de Reus. És una persona molt compromesa amb els moviments socials de Tarragona.

Àmbits d'intervenció: Infància en risc.

Docència: Grau de Treball Social.

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

laura.aguade(ELIMINAR)@urv.cat   

Pujar

Carla Aguilar-Cunill

Doctora en Economia i Empresa (URV, 2022) amb una tesi sobre la igualtat de gènere en la indústria química i estada internacional en la Ècole des Hautes Études en Sciencies Sociales de Paris (2018). Màster en Migracions i Mediació Social (URV, 2011) i llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració (UPF, 2008). Ha treballat en diferents posicions de l'administració pública local en l'àmbit social, així com en diferents associacions i moviments socials. La seva especialització és el gènere en l'àmbit laboral. Al llarg de la seva trajectòria acadèmica ha participat en diferents projectes de recerca, entre els quals destaquen els següents temes: dones migrants en contextos rurals (ARAFI), homes cuidadors (RecerCaixa), la racionalització lingüística del treball (Ministeri d'Economia i Competitivitat) i les competències lingüístiques en la productivitat i ocupabilitat (RecerCaixa).

Línies de recerca: gènere, treball, migracions i cures

Docència: Grau de Treball social i Màster en Antropologia urbana, migracions i intervenció social

carla.aguilar(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Joan Manel Arca Míguez 

Treballador social (2001), educador social (2005) i antropòleg social i cultural (2004); Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (URV, 2020). Actualment, doctorand en Treball Social. Des de 2007 treballa com a coordinador de projectes individualitzats al Pla de Suport Individualitzat (PSI) en l'atenció a la salut mental i les addiccions a l'Institut Pere Mata. Ha desenvolupat diferents recerques i publicacions d'antropologia urbana i antropologia marítima al Museu Marítim de Barcelona (2008-2011) i al Museu d'Història de Cambrils (2010-2011). Ha treballat en l'àmbit de l'atenció a la infància i l'adolescència a: CRAE Casa Sant Josep (2002-2007); Ajuntament de Salou (1999-2004), Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (1998-2000); i en diferents entitats privades d'educació en el lleure i d'educació ambiental (1996-2002); també ha exercit com a professor de l'Escola de l'Esplai de Tarragona (1998-2005).

Àmbits d'intervenció: Salut mental i addiccions; antropologia social i cultural; infància i adolescència.

Docència: Grau de Treball Social.

joanmanel.arca(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Àngels Armengol Armengol

Tècnica d'Administració General (TAG) a l'Ajuntament de Valls. Compta amb prop de trenta anys d'experiència professional en els camps de serveis socials, actuacions públiques, urbanisme i patrimoni. Llicenciada en dret per la UNED; Diplomada en treball social per l'EU Sant Fructuós de Tarragona-UB; Màster en gestió i dret local (format pels postgraus en dret local i en dret urbanístic) per la URV. Ha estat docent al Màster en Direcció i Gestió de Serveis Socials de la UAB (2013-2015). És professora associada de la URV des de 2009.

Àmbits d'intervenció: Serveis socials en l'àmbit municipal; polítiques públiques locals.

Docència: Grau de Treball Social.

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

mangels.armengol(ELIMINAR)@urv.cat 

Pujar

Àusies Arquimbau Barceló

Graduat en treball social (Universitat Rovira i Virgili, 2015); Postgrau en Cooperació internacional cursat al Máster Oficial en Cooperación al Desarrollo, Gestión Pública y de las ONGD's (2016, Universidad de Granada). En l'àmbit professional, ha estat 6 mesos a l'Índia al capdavant del Vocational Training Project de la Fundació Vicenç Ferrer, treballant amb joves amb discapacitat física i intel·lectual. També quatre anys en l'àmbit de la gent gran, com director d'un centre residencial l'últim any. Recentment ha retornat a l'àmbit de la discapacitat, treballant en el Servei d'Integració Laboral del CET de Fundació Onada.

Àmbits d'intervenció: Gent gran; persones amb discapacitat intel·lectual i amb problemes de salut mental.

Docència: Grau de Treball Social.    

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

aabdpf10(ELIMINAR)@gmail.com 


Pujar

Roger Borrull Gras

Diplomat en Treball Social (Universitat Rovira i Virgili, 1999), completant la formació en Competències en matèria de contractació pública per entitats del Tercer Sector En l'àmbit professional, des de l'any 2008 és membre de l'equip de Direcció de l'Àrea Social de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla com a responsable del Servei d'Atenció a Domicili (Públic i Privat) i Director de la Fundació Casa Sant Josep de Tarragona, entitat dedicada a la protecció a la Infància per mig de la gestió de Centres Residencial i Acolliments Familiars.

Àmbits d'intervenció: Infància en risc; gent gran; persones amb dependència.

Docència: Grau de Treball Social i Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa.

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

roger.borrull(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Serena Brigidi

Doctora en Antropologia de la medicina (URV, 2009), amb una tesi sobre migració i salut mental que va rebre la menció honorífica del Premi d'investigació cultural Marqués de Lozoya (2010); Llicenciada en Pedagogia (Università degli Studi di Genova, Itàlia, 2001). És professora i investigadora al Departament de Ciències Socials i Benestar de la Universitat de Vic i professora col·laboradora a l'Escola d'Infermeria Sant Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre investigador del Medical Anthropology Research Center (URV) i cofundadora del grup de recerca MATER: Observatori de les maternitats i paternitats contemporanis.

Línies de recerca: Migració i salut mental; experiències i narratives institucionals sobre l'atenció a la salut mental; gènere; salut; cos i emocions; estudis de la maternitat: medicalització del part, embaràs, criança, lactància materna i violència obstetrícia.

Docència: Grau en Antropologia i Evolució Humana; Màster en Antropologia Mèdica i Salut Global.

Àrea de coneixement: Antropologia Social.

serena.brigidi1(ELIMINAR)@urv.cat       

Pujar

Neus Càrdenas Morell

Treballadora social, per a persones amb discapacitat a Villablanca Serveis Assistencials SA des de 2008. En aquest àmbit, també ha treballat a la residència i centre de dia per a disminuïts psíquics profunds Marinada (Grup Pere Mata) de 2000 a 2008, i al Consell Comarcal del Baix Camp (1999). És llicenciada en Ciències del Treball per la UOC (2010) i diplomada en Treball Social per l'EU Sant Fructuós de Tarragona-UB (1997). Compta amb una àmplia formació especialitzada: Màster en rehabilitació psicosocial en salut mental (UAB, 2008), Postgrau en atenció primària en els serveis socials (UAB, 1998) i Postgrau en coneixement i atenció en l'endarreriment mental (UAB, 1999).

Àmbits d'intervenció: Serveis especialitzats d'atenció a la discapacitat intel·lectual i/o salut mental.

Docència: Grau en Treball Social.

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

neus.cardenas(ELIMINAR)@urv.cat  

Pujar

Gemma Casal Fité

Llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la URV, DEA en Antropologia Urbana per la URV i Llicenciada en Geografia i Història per la UdL. Ha participat en diverses recerques sobre desenvolupament agrari i canvi social en el món rural, els moviments socials i organitzacions pageses de resposta als mandats de la Política Agrària Comuna de la UE, així com l'esdevenir de l'agroindústria i els seus vincles amb els moviments migratoris internacionals. Una altra àrea d'interès a la que està vinculada és el patrimoni etnològic. En el món professional treballa en cooperació internacional, desenvolupament rural i àrees de muntanya. Des del 2015 és membre del Consell de l'Etnologia Catalana de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. I des de 2019 és membre de la Junta de Govern de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

Línies de recerca: antropologia econòmica, desenvolupament rural, canvi social, desagrarització, agroecologia, sobirania alimentària, treball agrari, migracions internacionals, patrimoni etnològic.

Docència: Grau en Antropologia i Evolució Humana

Àrea de coneixement: Antropologia social i cultural

gemma.casal(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Carlos Alonso Chirinos Medina

Doctor en Antropologia i Comunicació per la Universitat Rovira i Virgili (URV, 2021); màster en Antropologia Mèdica i Salut Internacional (URV, 2015), i llicenciat en Antropologia Social (Pontifica Universitat Catòlica del Perú, 2010). Actualment realitza una estada postdoctoral a Oxford Brookes University (2022) sobre cures de llarga durada i envelliment. És professor associat a la URV i membre del Medical Anthropology Research Centre (URV). Ha participat en estudis qualitatius vinculats a l'educació, la cura i la salut en zones rurals dels Andes i la selva peruana. Destaca el seu treball etnogràfic sobre marits grans cuidadors en contextos de discapacitat i malaltia a l'àmbit rural espanyol. És membre de l'equip de recerca dels projectes R+D GenderCare (2018-2021), Projecte CUMADE (2020-2021), Projecte R+D CareModel (2021-2024), i Projecte R+D RETCOV (2022-2025).

Línies de recerca: Narratives i experiències de la malaltia; cures familiars de llarga durada; gènere i parentiu; processos d'envelliment i de cicle de vida.

Docència: Màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social.

Àrea de coneixement: Antropologia Social.

carlosalonso.chirinos(ELIMINAR)@urv.cat  

Pujar

Marina Claverias Fernández

Treballadora social, especialitzada en mentoria social; Máster en Ciutadania i Drets Humans: Ética i Política (UB). Formada en gestió i direcció d'associacions i entitats sense ànim de lucre. Doctoranda en ética de la cura i mentoria social inclusiva, centra la seva investigació en eines per garantir la sostenibilitat de la vida humana, la mentoria social com a eina innovadora de transformació social. Ha treballat en l'àmbit de l'orientació socioeducativa i laboral per a joves. Actualment treballa en la coordinació de projectes de mentoria a l'Associació Quilòmetre Zero de Tarragona.

Àmbit d'intervenció: Orientació laboral; infància i adolescencia; mentoria social.

Docència: Grau en Treball Social.

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

marina.claverias(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

 Yolanda Domingo Calduch

Diplomada en Treball Social (UDL, 2001); Postgrau en Intervenció Social en l'àmbit de la Salut Mental (Universitat Ramon Llull, 2003); Teràpia Familiar Sistèmica (Centre de Teràpia Familiar Kine de Barcelona, 2007); Màster Universitari de Treball Social Sanitari (UOC, 2016) i Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (URV, 2020). Des del 2002 treballa en l'àmbit de la salut mental a l'Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus i des del 2005 fins a l'actualitat en el PSI (Pla de Serveis Individualitzats) com a Treballadora Social i, més concretament, com a gestora de casos. Professora associada a la URV des del 2021. Actualment desenvolupa la seva tesi doctoral sobre la digitalització dels Serveis Socials a Catalunya al doctorat de Treball Social de la URV amb la col·laboració de la Fundació iSocial i la Fundació URV.

Línies de recerca: salut menta; serveis socials i innovació tecnològica en serveis socials.

Docència: Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa, i Grau de Treball Social.

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

yolanda.domingo(ELIMINAR)@urv.cat  

Pujar

Emilia Giraldez Alvaro

Diplomada en treball social (1996, EU Sant Fructuós de Tarragona) i graduada en treball social (2011, UDL); Màster en Intervenció i gestió dels Serveis Socials (2005, UDC2) i Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (2022, URV), amb estudis de postgrau en Violència Familiar: infància, parella i gent gran (2008, UB) i Resolució de conflictes públics i mediació comunitària (2015, UdG). Des del 1999 fins al 2016 ha treballat en diferents administracions locals als serveis socials bàsics, atenció a la gent gran, projectes formatius i d'intervenció comunitària en atenció a la infància i l'adolescència, dona, gent gran i persones en risc d'exclusió social. Des del 2017, treballa a l'institut municipal de serveis socials de Tarragona (IMSST) com a treballadora social, i formant part de diferents comissions i grups de treball. És membre de l'Espai de reflexió d'ètica de l'IMSST i del grup de treball dels SSB del Col·legi de Treball social a Tarragona.

emilia.giraldez(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Thalita Kalix Garcia

Doctora en Antropologia per la Universitat Rovira i Virgili (2023) amb la tesi "Good, clean, and fair food for all: Slow Food role in safeguarding food heritage in Brazil and Germany". Màster en Turisme per la Universidade de Brasília (2016), i grau en Comunicació Social (2008) per la mateixa universitat. Té també certificat culinari de Le Cordon Bleu Paris (2012) i de la Universitat d'Arts de Florència (2013). Des de 2015 investiga la cultura alimentària com a patrimoni, els seus inventaris i el turisme com a eina de desenvolupament, amb especial atenció al Brasil i Alemanya. L'alimentació i els moviments socials són l'eix principal de la seva recerca. Això inclou l'estudi dels moviments alimentaris i els canvis socials que exigeixen/desencadenen, així com les desigualtats interseccionals de la producció, distribució i accessibilitat dels aliments. Les disputes entorn de la creació, el canvi i l'aplicació de polítiques públiques, així com els debats sobre el medi ambient, les cures i el patrimoni cultural també formen part del seu àmbit de recerca. 

Línies de recerca: soci-antropologia de l'alimentació, patrimoni, moviments socials, seguretat i sobirania alimentària, turisme. 

thalita.kalixgarcia(ELIMINAR)@alumni.urv.cat

Pujar

Anaïs Latur Subirats

Graduada en Treball Social per la URV (2016); Postgrau en el Model Relacional Sistèmic (Centre de Teràpia Relacional i Familiar de Tarragona, 2020). Ha exercit com a treballadora social en l'Associació de Voluntariat TarracoSalut (2016-2018) i també ha treballat al CRAE La Pastoreta de Reus (2019). Actualment està desenvolupant la seva tasca al Servei d'Intervenció Socioeducativa de Vila-seca (des del 2018), al Servei Tècnic de Punt de Trobada del Camp de Tarragona (des del 2019).

Àmbits d'Intervenció: tercer sector; infància i famílies.

Docència: Grau de Treball Social.

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

anais.latur(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Antoniu Llort Suárez

És antropòleg i treballador social, Màster en Antropologia Mèdica i Doctor en Antropologia per la Universitat Rovira i Virgili (2016). Especialitzat en recerca etnogràfica, investigació qualitativa vinculada a processos participatius, estratègies d'advocacy, peer support i producció de documentals relacionats amb l'ús de substàncies psicoactives. Des de 2008 és coordinador de projectes de salut col·lectiva i reducció de danys i riscos al Servei d'Addiccions i Salut Mental de l'Hospital Sant Joan de Reus. En l'actualitat també forma part de l'equip de recerca i intervenció social a Episteme i està vinculat a diferents moviments activistes a nivell local i internacional.

antoni.llort(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Sílvia Mirete i Bara

Diplomada en Treball Social per la URV, i Especialista Universitària en  Musicoteràpia (UPV, 1999). També disposa d'un Postgrau en Direcció i Gestió de centres sociosanitaris i d'atenció a persones en situació de dependència (FUB, 2012). Té una extensa formació en gent gran, salut, i lideratge i gestió d'equips. Des de 2003 treballa en l'àmbit de la salut, gent gran i dependència  a la residència Vila-seca del Grup Mutuam. Entre l'any 2003 i el 2011 ha treballat com a treballadora social i des de llavors, s'ha dedicat a la direcció d'aquest servei. Ha impartit classes a Creu Roja i FRADA, entre altres, i és professora associada a la URV des de 2022.

Àmbits d’intervenció: salut; gent gran; dependència.

Docència: Grau en Treball Social.

Àrea de coneixement: Treball social i serveis socials.

silvia.mirete(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Alejandro Morcuende González

Sociòleg i Doctor en Geografia (2018) per la Universitat de Barcelona. Ha estat investigador de post-doctorat (FAPESP, 2019-2022) al Departament de Geografia de la UNESP (Brasil), en el si del projecte "Fragmentação socioespacial e urbanização brasileira: escalas, vetores, ritmos, formas e conteúdos".  Ha participat també del projecte "Diversificación espacial del comercio y el consumo en la Ciudad contemporánea" de la UNAM (2015-2016), i el projecte "Commercio, consumo e Città: pratiche, pianificazione e governance per l'inclusione, la resilienza e la sostenibilità urbane" de la Universtà di Napoli l'Orientale (2017-2019). Va coordinar el Postgrau i Màster d'Estudis Urbans Avançats de la Universitat de Barcelona (2018-2020). Les seves línies de recerca es centren en els processos recents d'urbanització diferencial i les transformacions a la vida quotidiana de les perifèries urbanes que se'n deriven.

Línies de recerca: urbanització diferencial, vida quotidiana, perifèries urbanes

alejandro.morcuende(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Livia Motterle

Llicenciada en Filosofia (Universitá di Bologna, Itàlia), Màster en Antropologia i Etnografia (Universitat de Barcelona) i Doctora en Estudis Avançats en Antropologia Social (Universitat de Barcelona). Ha treballat com a investigadora postdoctoral al Centre d'Investigacions i Estudis de Gènere de la Universidad Nacional Autónoma de México i al Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona. Actualment és col·laboradora docent a la Universitat Oberta de Catalunya. Els seus camps de recerca se centren en la relació entre sexualitat, gènere, identitat i control social des de l'aplicació del paradigma de la interseccionalitat. És coordinadora del Grup de Recerca en Antropologia del Cos i la Sexualitat (GRACS-ICA) i membre de la Latin American Network of Interdisciplinary Gender Studies (Yale University-UNAM) i del Grup de Recerca en Gènere, Identitat i Diversitat (GENI-UB), on actualment coordina l'eix "Diversitat sexo-genèrica i estudis LGTBI+". Ha publicat el llibre I tènia cor. Treball sexual, violències i resistències amb l'editorial Bellaterra.

Línies de recerca: gènere i sexualitat; exclusió i control social; feminisme i moviments socials; espai públic; metodologia participativa i relats biogràfics.

Docència: Grau en Antropologia i Evolució Humana; Màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social

Àrea de coneixement: Antropologia social

livia.motterle(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Joan Muela Ribera

MSc en Antropologia Mèdica per la Brunel University (Londres) i Doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va iniciar la seva investigació en antropologia mèdica en el camp de la salut internacional a Tanzània, amb un estudi sobre processos assistencials i vulnerabilitat social per la malària infantil. En l'actualitat participa en diferents projectes d'investigació, cursos, tallers i consultories amb PASS-International, una organització sense ànim de lucre dedicada a la investigació socioantropològica en projectes de salut internacional, de la qual és membre fundador i investigador. És membre del Medical Anthropology Research Center (URV).

Línies de recerca: Avaluació de projectes de salut global; vulnerabilitat social; determinants socials de la salut a nivell local.

Docència: Màster en Antropologia Mèdica i Salut Global.

Àrea de coneixement: Antropologia Social.

juan.muela(ELIMINAR)@urv.cat   

Pujar

José Luis Muñido Guillén

Diplomat en Treball Social (EUTS - URV, 1997); Postgrau en Animació Estimulativa per a Gent Gran, Salut Mental i Disminucions (URL, 1999), en Psicogeriatria (UAB, 2000), i en Direcció i Gestió de Residències i Serveis per a la Gent Gran (URV, 2008). En l'àmbit professional, des del 1997 fins al 2005 ha treballat en diferents àmbits d'intervenció social; des del 2006 fins al 2017, com a treballador social i director tècnic de centres de dia i residències de gent gran de l'àrea social de la Xarxa Santa Tecla. Des del 2018 fins a l'actualitat treballa com a treballador social sanitari en l'àmbit sanitari de la mateixa Xarxa, concretament en l'atenció sociosanitària i en l'atenció primària de salut. També és membre del Comitè d'Ètica Assistencial de la mateixa organització.

Àmbits d'intervenció: salut; atenció sociosanitària; atenció primària de salut; gent gran; persones en situació de dependència; gestió i direcció de serveis socials; ètica assistencial.

Docència: Grau en Treball Social.

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

joseluis.munido(ELIMINAR)@urv.cat


Jordi Navarro Lliberato

Treballador social, educador social i pedagog. Àmplia formació de postgrau en gestió i intervenció social. Màster en Direcció Estratègica de l'Empresa (2011). Ha treballat als serveis socials d'atenció primària a Campclar-Tarragona (1990-1995), Salou (1996-2004) i Valls (2011-2012). Director dels serveis territorials d'ADIGSA a Tarragona (2004-2011). Treballador social i coordinador de l'EAIA Alt Camp-Conca de Barberà (2012-2019). Des del 2019, director tècnic del SIS-Vila-seca de la Fundació En Xarxa. És un dels membres fundadors de la Fundació Casal Amic on va ser el president (1995-2017). Professor associat de la URV des de 2000. També és professor a l'Escola Lliure El Sol des de 2009 i ha estat professor a l'Escola de l'Esplai de Tarragona (1994-2009). Col·laborador de l'àrea social de la Cooperativa Combinats SCCL de Tarragona Formador en l'àmbit de la resiliència i l'optimisme aplicat, és autor de diferents articles i llibres especialitzats en la matèria. Doctorant en Treball Social.

Àmbits d'intervenció: Atenció primària; infància i adolescència; resiliència.

Docència: Grau en Treball Social; Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa.

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

jordi.navarro(ELIMINAR)@urv.cat  

Pujar

María Offenhenden

Doctora en Antropologia per la Universitat Rovira i Virgili (2017), Màster en Migracions i Mediació Social (URV, 2012), i llicenciada en Antropologia per la Universitat de Buenos Aires (2008). Les seves principals línies de recerca són les migracions internacionals, el treball reproductiu, i l'organització social de la cura des d'una perspectiva interseccional i transnacional, en els àmbits rural i urbà. Es autora de nombroses publicacions on analitza aquestes temàtiques, especialment els processos d'estratificació social, el gènere, la segregació del mercat laboral i les seves conseqüències per la salut, i també els processos d'acció col·lectiva i organització comunitària. Ha participat en nombrosos projectes de recerca competitius a nivell nacional i internacional. Ha sigut investigadora postdoctoral a l'Haute Ecole Spécialisée de Suisse Occidentale (Valais, Suïssa) entre 2019 i 2021. També ha treballat en diversos projectes dirigits a població migrant en diferents àmbits d'intervenció social (educatiu, jurídic, socioassistencial), a Milà (Itàlia), on va residir entre 2005 i 2010. És membre de l'Institut Català d'Antropologia i del Consell de Redacció de la Revista Quaderns del ICA.

Línies d'investigació: migracions internacionals; treball reproductiu; organització social de la cura; gènere; salut; mercat de treball.

Docència: Grau en Antropologia i Evolució Humana; Grau en Treball Social; Màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social.

Àrea de coneixement: Antropologia Social.

maria.offenhenden(ELIMINAR)@urv.cat  

Pujar

Montserrat Pedret Risco

Diplomada en Treball Social (URV 2003) i Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (URV 2021). Acumula 18 anys d'experiència com a Treballadora Social en l'àmbit educatiu a diferents Equips d'Assessorament Psicopedagògic de les Terres de l'Ebre. De la formació continuada en destaca formacions relacionades amb l'assetjament escolar i la prevenció i detecció de violències. És formadora del Programa d'Innovació #Aquíproubullying del Departament d'Educació dirigit a professorat dels centres educatius. És membre del Consell de Redacció de la Revista de Treball Social del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i membre del grup de treball TS Educatiu que pertany a la Comissió d'Infància del mateix Col·legi.

Àmbit d'Intervenció: Educació; infància en risc;  vulnerabilitat.

Ensenyament: Grau de Treball Social.

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

montserrat.pedret(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Josefa Perelló Bargalló

Treballadora social i directora de lleure. Formació complementària en: eines i resolució de conflictes; creativitat com a eina d'adaptació als canvis; comunicació; política i participació ciutadana; motivació d'equips; tècniques de programació, gestió i avaluació de programes. La seva experiència professional es desenvolupa en l'àmbit del treball comunitari com a responsable d'un equipament polivalent de la Generalitat de Catalunya, des de l'any 1990. També, forma part de diferents comissions i grups de treball dels barris de ponent de Tarragona. És professora associada de la URV des de 2001, on desenvolupa tasques docents en intervenció comunitària i com a tutora de pràctiques i de treball de fi de grau.

Àmbits d'intervenció: Treball comunitari; barris de ponent de Tarragona; gestió d'equipaments públics.

Docència: Grau en Treball Social.

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

josefa.perelló(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Tamara Pérez Merino

Diplomada en Treball Social (2001, URV), Llicenciada en Dret (2008, URV) i Postgrau en Règim Jurídic de l'Atenció a la persona en Matèria Social (2022, URV).  Des de l'any 2004 treballa a l'Ajuntament de Reus, on va poder iniciar el servei de l'Oficina d'Atenció a la Víctima on va romandre fins al 2016; i on actualment ocupa el càrrec de Coordinadora de l'unitat jurídic-administrativa. 

tamara.perez@urv.cat

Pujar

Josep Puigbó Testagorda

Antropòleg, doctor en antropologia urbana (2023) i màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social (2018). El seu interès se centra en la producció d'espai en àmbits de transformació urbana des d'una perspectiva etnogràfica. Ha analitzat les dinàmiques del nomadisme digital a Barcelona en espais de coworking, l'impacte sociocultural dels processos de gentrificació en les formes de relació i organització veïnal i els efectes de les polítiques urbanes d'atracció de persones i fluxos econòmics. La seva recerca actual és basa en l'anàlisi antropològica de la transformació urbana, especialment pel que fa a polítiques emprenedores en el desplegament de projectes de tecnologia en contextos urbans. Per exemple, els hubs tecnològics. En l'àmbit professional, sosté experiència en la intervenció social com a tècnic en l'àmbit de rehabilitació urbana del Pla de Barris de la ciutat de Barcelona i del Consorci Metropolità l'Habitatge.

Àrea de coneixement: globalització, tecnologia i espai urbà. 

josep.puigbo(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Susana Ramírez Hita

Doctora en Antropologia Social i Cultural per la URV, amb l'especialitat en Antropologia de la Medicina (2003); Llicenciada en Antropologia Social (U. Nacional de Misiones, Argentina, 1994). Membre del Medical Anthropology Research Center i de la Unió de Científics Compromesos amb la Societat i la Naturalesa d'Amèrica Llatina (UCCSNAL). Treballa en el camp de l'antropologia mèdica, i les seves recerques més importants s'han desenvolupat al voltant de les condicions de salut de diferents poblacions: gitanes (Espanya i França) i indígenes quítxues (Bolívia). Actualment fa recerca sobre els efectes de la contaminació en la salut de diverses poblacions de l'Amazònia peruana. Porta fent treball de camp a Amèrica Llatina més de 20 anys. Entre els seus llibres més destacats es troben: Salud interculturalCrítica y problematización a partir del contexto boliviano (2011); Donde el viento llega cansado. Sistemas y prácticas de salud de la ciudad de Potosí (2005); Calidad de atención en salud. Prácticas y representaciones sociales de las poblaciones quechuas y aymaras del altiplano boliviano (2009) y Cuando la enfermedad se silencia. Sida y toxicidad en el oriente boliviano (2016).

Línies de recerca: Condicions de salut de diverses poblacions, especialment llatinoamericanes.

Docència: Màster en Antropologia Mèdica i Salut global.

Àrea de coneixement: Antropologia Social.

susana.ramirez(ELIMINAR)@urv.cat 

Pujar

Isabella Riccò

Doctora en Antropologia (URV, 2017); Màster en Antropologia Cultural i Etnologia (2011) i Grau en Ciències Antropològiques (2008) per la Universitat de Bolonya. Del 2014 al 2017 va ser becària predoctoral a la Universitat Rovira i Virgili i al 2016 va fer una estada de 5 mesos a la Universitat de Oxford. La seva tesi doctoral se centra en el pluralisme terapèutic, aprofundint en la medicina popular, les medicines alternatives i les teràpies New Age. Des de 2017 va treballar com investigadora en diferents projectes internacionals (Horizon 2020; Erasmus+) a la URV i a la UOC sobre els següents temes: envelliment, co-creació, metodologia participativa, ciència ciutadana, digitalització i educació. Actualment co-coordina el projecte AGORAge: Ageing in a Caring Community (pilot del projecte H2020-COESO: connecting research and society) sobre cura comunitària i persones grans. 

Línies de recerca: Envelliment; ciència ciutadana; metodologia participativa; e-health; pluralisme terapèutic; medicines alternatives; medicina popular.

Docència: Grau en Antropologia i Evolució Humana; Grau en Infermeria; Màster en Antropologia Mèdica i Salut Global.

Àrea de Coneixement: Antropologia Social.

isabella.ricco(ELIMINAR)@urv.cat    

Pujar

Olga Salvat Salvat

Diplomada en Treball Social per l'E Sant Fructuós de Tarragona-UB (1992); Màster Universitari en Envelliment i Salut (Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, URV, 2012); Postgrau en Intervenció Sistèmica en contextos no clínics (Escola de Teràpia Familiar del Servei de Psiquiatria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona, 1999).   

Àmbits d'intervenció: Atenció hospitalària en l'àmbit sociosanitari.

Docència: Grau en Treball Social.

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

olga.salvat(ELIMINAR)@urv.cat 

Pujar

Laia Ventura Garcia

Doctora en Antropologia i Comunicació i màster en Antropologia Mèdica i Salut Internacional per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Llicenciada en Antropologia Social i Cultural i en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Treballa en projectes de recerca nacionals i internacionals. La seva recerca principal s'ha centrat en la salut, els riscos encarnats, el gènere i les desigualtats socials, així com en metodologies participatives i basades en les arts, explorant les formes en què diferents grups socials experimenten i gestionen els riscos sanitaris i mediambientals, les articulacions entre gènere i cures, i els drets sexuals i reproductius. Ha estat investigadora post doctoral en el grup CareNet (IN3-UOC), i actualment és UKRI Guarantee Fellow (després d'una acció Marie Curie) en el Center for Biomedicine, Self and Society (University of Edimburgh).

Línies de recerca: salut, desastres, iniquitats socials, risc, salut sexual i reproductiva.

Àrea de coneixement: Antropologia Social

laia.ventura(ELIMINAR)@urv.cat

Pujar

Llorenç Viña Mascarell 

Graduat en Treball Social per la URV (2017); Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (URV, 2021). Ha col·laborat en diferents projectes d'investigació, com ara Homes cuidadors. Reptes i oportunitats per reduir les desigualtats de gènere i afrontar les necessitats de cura (URV-UAB, 2016) o, recentment, en l'estudi de l'impacte social de la COVID-19 a Tarragona (URV- IMSST, 2020). En l'àmbit professional, ha treballat en la gestió de projectes socials, comunitaris, interculturals i de voluntariat en l'àmbit espanyol a la Fundació "La Caixa". També ha exercit de treballador social en la gestió de projectes de mentoria social i en l'àmbit de l'orientació laboral i l'ocupació a l'Ajuntament de Tarragona. Actualment, està desenvolupant tasques de coordinació de projectes a l'Associació Quilòmetre Zero. A més a més, forma part de la Junta Directiva i de la comissió de comunicació, difusió i captació de fons de la mateixa entitat.

Àmbits d'intervenció: Intervenció comunitària i interculturalitat; infància i joventut; mentoria social; tercer sector; orientació laboral i ocupació.

Docència: Grau en Treball Social.

Àrea de coneixement: Treball Social i Serveis Socials.

llorenc.vina(ELIMINAR)@urv.cat   

Pujar