Universitat Rovira i Virgili

Coneixeu el professorat del MISE

 Claudia María Anleu Hernández

Llicenciada en Treball Social (Guatemala). Doctora en migracions i medicació social (URV). Investigadora post doctoral i professora associada. Crec fermament que una altra realitat és possible mitjançant una recerca social compromesa amb la població, participativa i aplicada. Al màster puc compartir diferents maneres de fer investigació social des de una perspectiva més holística.

Pujar

Eugenia Altaba Dolz

Diplomada en Professorat d'EGB, Llicenciada en pedagogia i Doctora en Economia i Empresa per la URV i Educadora Social. Professora Associada, amb docència al Grau de Treball Social. La meva vida professional es centra en l'àmbit de la Infància i des de fa uns anys en la direcció de entitats de caire social, d'aquí que el Màster sigui una ocasió per reflexionar, indagar, repensar i cercar, tots plegats, noves formes de fer en diferents àmbits socioeducatius, per continuar donant resposta a les exigències socials.

Pujar

Angel Gabriel Belzunegui Eraso  

Doctor en Sociologia i postgrau en demografia per la UAB. Dirigeixo la Càtedra d'Inclusió Social de la URV, on investigo sobre les condicions de vida dels col·lectives vulnerables. Específicament, les meves últimes investigacions s'interessen per la vinculació entre la salut i la vulnerabilitat social. Crec que el màster és un espai de gran interès per compartir amb l'alumnat aquestes investigacions i per profunditzar en els temes relacionats amb l'anàlisi quantitatiu.

Pujar

Blanca Deusdad Ayala

Doctora en sociologia por la UB. Llicenciada en Geografia i Història, especialitat en antropologia cultural (UB, 1989). Becària post-doctoral Fulbright a les Univ. de Boston i Harvard (2003). Actualment sóc la coordinadora del projecte europeu H2020 SoCaTel. A multi-stakeholder co-creation platform for better access to Long-Term Care services (2017-20).

Pujar

Maria Victòria Forns Fernández   

Llicenciada en Antropologia Social i Cultural (URV, 2003) i diplomada en Treball Social (UB, 1990). DEA en Estudis Urbans i Moviments Socials (URV, 2006). He dirigit durant deu anys el Departament d'Acció Social de Càritas Diocesana de Tarragona. Consellera de l'Ajuntament de Tarragona (2007-2015) i vaig ser diputada al Parlament de Catalunya (2010-2015).

Pujar

Cristina García Moreno 

Dra. en Antropologia Urbana per la URV (2011). He participat en projectes d'investigació centrats en qüestions de gènere, migracions, trajectòries transnacionals i parelles mixtes. Les metodologies del treball en xarxa i del treball comunitari es presenten com eines efectives per compartir informació entre professionals, per aprendre de l'experiència dels altres i per treballar junts a l'hora de fer front a realitats socials cada vegada més complexes. En l'assignatura que imparteixo s'analitzen i es dissenyen projectes innovadors que estiguin orientats a generar dinàmiques transdisciplinars i d'acció comunitària.

Pujar

Carme García Yeste

Llicenciada en Pedagogia i Doctora en Sociologia per la Universitat de Barcelona / Membre del grup de recerca consolidat: Metodologies d'Investigació en Educació amb Impacte Social. Coeditora de la revista: "Social History and Education." Els meus camps d'investigació estan centrats en la inclusió social des de l'educació.  Específicament el treball amb col·lectius d'infància i joves, dones i minories ètniques.  El principal objectiu de la meva recerca és la cerca d'aquelles actuacions educatives que aconsegueixin més èxit en la superació de situacions de desigualtat i vulnerabilitat.

Pujar

Aitor Gomez Gonzalez 

Professor agregat del Departament de Pedagogia de la URV. Investigador Principal del Grup Consolidat MEDIS: Metodologia de la Recerca Educativa amb Impacte Social. Els meus interessos en recerca se centren en el desenvolupament metodològic orientat a l'impacte social i com podem contribuir des de la investigació educativa a millorar i transformar la nostra societat.

Pujar

Jordi Navarro Lliberato 

Treballador social. Educador. Pedagog. Professor associat URV. L'acció socioeducativa s'ha de fer promovent la construcció de la resiliència individual, familiar i comunitària, creant possibilitats de canvi positiu, treballant en la construcció del present mitjançant la capacitat d'imaginar, de crear, de construir camins i alternatives possibles, considerant les persones com allò que veritablement són, protagonistes i constructores de les seves realitats. I defensant un optimisme militant que ens allunyi del conformisme i ens ajudi a prevenir i enfrontar ell maltractament institucional.

Pujar

José Oriol Ríos Gonzalez

Doctor en Sociologia per la Universitat de Barcelona. Professor Agregat Serra Hunter Departament de Pedagogia. Editor de la revistaMasculinities and Social Change. Investigador principal del Uni4Freedom. Violències per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere a les universitats catalanes.La meva línia de recerca s'ha centrat en l'anàlisi d'actuacions i intervencions socio-educatives que milloren la situació dels col·lectius més vulnerables. M'interessen les desigualtats educatives i les relacionades amb el gènere i l'orientació sexual. En l'assignatura en la que participo treballem tots aquests aspectes.

Pujar

Carmina Puig Cruells

Doctora en antropologia por la URV (2009)  El meu camp d'estudi és l'anàlisi de les pràctiques professionals i de la intervenció social que es realitza. També m'interesso i faig recerca sobre la creació d'una cultura de la cura en els professionals i les organitzacions. Els professionals i les seves intervencions constitueixen el recurs més valuós dels dispositius d'atenció a les persones. Per això les seves pràctiques quotidianes requereixen ser estudiades i analitzades. En la meva recerca i docència tracto de compartir amb els estudiants tota la complexitat que la pràctica significa i transmetre la necessitat d'anar amb compte d'ells mateixos per a poder anar amb compte dels altres. M'apassiona compartir, fer circular el coneixement.

Pujar

Ramona Torrens

Doctora en Antropologia Social i Cultural (URV, 2009). Vaig ser cap d'estudis de l'Escola Universitària de Treball Social de Tarragona, adscrita a la URV (1993-2001) i durant més de vint anys he fet diverses coordinacions de docència i gestió universitària. Tinc experiència en projectes d'intervenció social, finançats pel Programa CaixaProinfancia - Obra Social La Caixa, a les regions de València i Tarragona.

Pujar

"Aquesta titulació permet formar especialistes que integrin la perspectiva social i educativa, tant en els coneixements teòrics com en la pràctica, per poder afrontar professionalment els reptes d'una societat cada vegada més diversa que fa necessari la co-creació i l'aprenentatge de metodologies capaces d'intervenir en aquesta complexitat sociocultural."   

Entrevista completa