Universitat Rovira i Virgili

XI Jornada de Cloenda Canvis ambientals, canvis socials: Cultura, Conflicte i Memòria

Sala de graus, Campus Catañunya (avenida catalunya,35)


Aquesta és la XI Jornada de Cloenda del Màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social. Ens acostarem a alguns fenòmens que mostren l'articulació entre les dimensions naturals i culturals de l'entorn. D'una banda farem una ullada general a la ciutat com un sòcio-ecosistema per veure de quina manera l'Antropologia Ambiental pot contribuir al desenvolupament de les seves potencialitats per a comprendre la complexitat urbana.

Pel que fa a la taula d'experiències veurem d'una banda l'evolució d'un conflicte per la instal·lació d'aerogeneradors al Priorat i la Terra Alta i el paper que han tingut els respectius moviments socials en la defensa del territori. D'altra banda veurem com el Pirineu, en tota la seva diversitat, ha experimentat nombrosos canvis productius que impulsen als seus habitants a adaptar-se a les transformacions que la modernitat ha portat fins a les seves valls i que ha tingut repercussions importantíssimes en la vida quotidiana i les seves identitats.

I, finalment, recuperarem una memòria socio-ambiental, resseguint la relació canviant amb les sequeres d'una vila vallesana en transformació cap a una ciutat industrial. Clourem amb la presentació dels Treballs de Final de Màster realitzats durant aquest curs 2018-2019.


Data i hora: Dijous, 13 de juny - 09.00 h

Lloc: sala de graus (avenida catalunya,35)


Enllaç per la inscripció: http://dafits.urv.cat/cloenda

Inscripció gratuïta, es lliurarà certificat d'assistència

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar