Universitat Rovira i Virgili

Seminari: "Experiencias de maternidad y cuidado en el contexto de itinerarios terapéuticos de mujeres y sus hijos en Molinos (Argentina): criando hijos enfermitos"

Arxiu d’Etnografia de Catalunya (Aula 521), Campus Catalunya URV

Seminari titulat «Experiencias de maternidad y cuidado en el contexto de itinerarios terapéuticos de mujeres y sus hijos en Molinos (Argentina): criando hijos enfermitos», a càrreg de María Laura Palermo (LINEA: UNLP-CIC; CONICET, Argentina), doctoranda que está fent una estada al Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social

Horari: 12.00-14.00

Lloc Presencial: Arxiu d'Etnografia de Catalunya (Aula 521), Campus Catalunya URV

En línea: Mitjançant la plataforma Microsoft Teams. Se us enviarà l'enllaç un cop es registri.

D'acord amb la normativa de prevenció de la COVID-19 de la URV la capacitat de l'aula és limitada, per això cal registrar-se al següent formulari indicant la modalitat d'assistència https://forms.gle/w7sfspdkSQR34niLA

Organitzen: Medical Anthropology Research Center i Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social 


En aquesta presentació la doctoranda mostrarà alguns resultats, interrogants i projeccions de la seva investigació de tesi doctoral a una comunitat rural del nord argentí (Molins, província de Salta, Argentina). És una investigació etnogràfica, centrada en la narrativa de dones-mares sobre itineraris terapèutics vinculats a episodis de malaltia experimentats per elles mateixes i els seus fills. En aquest marc s'analitzen, per una banda, les estratègies per al diagnòstic i el tractament d'aquests problemes de salut. De l'altra, les formes d'organització social per tenir cura de diferents nivells a l'àrea d'estudi.

L'anàlisi dels itineraris terapèutics d'aquestes mares i els seus fills també permet caracteritzar alguns aspectes de les experiències de maternitat d'aquestes dones. Per a les mares a Molins, criar i cuidar un nen amb problemes de salut implica posar en qüestió i redefinir les expectatives de creixement i desenvolupament "normals" projectades sobre els seus fills. A més, la dedicació més gran que suposa la cura d'un fill malalt sovint comporta posposar o suspendre els seus propis projectes personals, com ara oportunitats laborals i de formació professional.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar