Universitat Rovira i Virgili

JORNADA DE DEBAT: Suburbanització, mobilitat i polítiques mediambientals: el cas de Tarragona

Sala de Graus, Campus Catalunya

En el marc de la VI edició de la Setmana de l'Antropologia, el Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social (URV), Màster en Antropologia urbana, migracions i intervenció social (URV), Doctorat en Antropologia i Comunicació (URV), col·laboren amb l'ITA: Associació d'Antropologia, en la organització de la JORNADA DE DEBAT: Suburbanització, mobilitat i polítiques mediambientals: el cas de Tarragona, el dimecres 10 de novembre a les 17:30.

Conferència inaugural: La ciutat fragmentada? Noves tendències demogràfiques metropolitanes. A càrrec de: Isabel Pujadas Rubíes (catedràtica de Geografia, UB)

Taula rodona: Precarietat urbana i l'activisme pro habitatge.

  • Irene Sabaté (Professora d'Antropologia Social, UB) Suburbanització residencial al Camp de Tarragona: aproximació etnogràfica.
  • José Luis Espallargas (Doctor en Antropologia Social, URV) Paisatge i conflictes territorials al Camp de Tarragona.
  • Sergi Saladié (Professor de Geografia, URV)

El acte és presencial i es retrasmitirà en streaming. 

Inscripció prèvia: https://forms.gle/61iRH7ZMi2PgNkXX6


El debat gira al voltant dels processos de suburbanització, tant residencial com empresarial-industrial, que s'esdevenen en les àrees metropolitanes. Volem analitzar les implicacions d'aquestes pràctiques, vinculades al model de ciutat neoliberal, per a la mobilitat rodada i per l'increment de la contaminació. Volem constatar el caràcter contradictori de les anomenades polítiques de sostenibilitat urbana per relació al territori, entès com el pati de darrera de les ciutats. La proposta és combinar les aproximacions al problema des del camp de la demografia, l'etnografia, la geografia i l'activisme social. El focus principal d'anàlisi serà el Camp de Tarragona i la Regió Metropolitana de Barcelona.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar